Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

4 Aylik Enflasyon Farki Hesaplandi

Memur ve Emekli Maaşlarına Temmuz Zammı!

4 Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

Toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı tutarında maaşlarına zam alan memurların gözü Temmuz maaş zammına çevrildi. 2024 yılı içerisinde dört aylık enflasyon verileri, memur ve emeklilerin Temmuz ve sonrasındaki zam oranlarını belirleyecek.

Temmuz Ayı Memur ve Emekli Zam Oranları

Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 949, Ağustos ayı için yüzde 909, Eylül ayı için yüzde 475, Ekim ayı için de yüzde 343 enflasyon farkını şimdiden hak kazandı.

Ocak ayında 4925 TL zam alan memurlar, şimdi gözünü Temmuz ayı zam oranına çevirdi. 4 aylık enflasyon verisi 1872 olurken, Mayıs ayı enflasyon verisi 3 Haziran Pazartesi günü açıklanacak.

"Son dakika memur zammı haberi! 5 aylık enflasyon farkı ile memur maaş zammı belli oldu." haberlerine göre, memur maaşları 2024 temmuz ayında enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile artacak.

Enflasyon Farkı Araştırmaları Sürüyor

Temmuz ayında yapılacak memur ve emekli maaş zammında etkisi olacak enflasyon farkı için araştırmalar hız kazandı. Yurt genelindeki milyonlarca vatandaşımız 4 aylık enflasyon farkını merakla bekliyor.

Memur ve Emekliler İçin Enflasyon Farkı Netleşiyor

TÜİK tarafından açıklanacak Mayıs ayı enflasyon verisinin ardından, memur ve emeklilerin 5 aylık enflasyon farkı netleşecek. Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 949, Ağustos ayı için de yüzde 909 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece sadece 2 ayda alacakları zam oranı yüzde 1858'e ulaşacak.


Comments